Sursa foto: http://www.echr.coe.int

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a lansat o serie de fişe tematice noi privind jurisprudenţa sa, privind următoarelor domenii:

Începând cu septembrie 2010 Curtea a publicat pe pagina sa în jur de 60 de fişe tematice facilitând vizitatorilor o prezentare rapidă a celei mai relevante jurisprudenţe vizând o chestiune specifică, fiind actualizată în mod sistematic pentru a reflecta evoluţiile în jurisprudenţa sa.

Multe din ele au fost traduse în diferite limbi, inclusiv germană, croată, greacă, italiană, poloneză, română, rusă, spaniolă şi turcă, cu susţinerea statelor vizate şi instituţiilor drepturilor omului. Ele pot fi accesate şi descărcate aici.

Fişele tematice au scopul de a contribui la sporirea conştientizării jurisprudenţei Curţii printre jurnalişti, autorităţile naţinale şi public în statele member a Consiliului Europei pentru a îmbunătăţi implementarea Convenţiei la nivel naţional. Una din cerinţele cheie a reformei pentru sporirea eficienţei sistemului Convenţei este ca statele membre să garanteze implementarea Convenţiei şi jurisprudenţei Curţii la nivel naţional.