Potrivit site-lui Curții Europene a Drepturilor Omului, un număr mare de documente informative și clipuri video despre Curte și jurisprudența sa au fost traduse în limbile oficiale ale statelor membre ale Consiliului Europei.

Pe lângă versiunile în limbile oficiale, au fost elaborate și versiuni în limba arabă, chineză și japoneză pentru a asigura o mai largă difuzare a lucrărilor Curții și o mai bună înțelegere a modului în care funcționează.

Documentele sunt accesibile prin intermediul site-ului Curții, iar videoclipurile pot fi vizualizate pe canalul YouTube.

Vă prezentăm mai jos adresele în care pot fi accesate documentele în română, precum și alte limbi folosite pe teritoriul Republicii Moldova:

Documente română;

Documente ucraineană;

Documente rusă;

Documente bulgară.

Acest material este realizat în cadrul proiectului “Contribuția la respectarea drepturilor omului în Republica Moldova” implementat de Asociația Obștească ”Juriștii pentru Drepturile Omului” cu sprijinul financiar acordat de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.