Foto: www.radioorhei.info

8 iunie 2018 – Judecătoria Orhei a dat câștig de cauză postului Radio Orhei în cauza contra Primăriei Orhei, privind refuzul acesteia de a furniza informațiile de interes public solicitate. Radio Orhei a fost reprezentat în instanță de avocatul Vitalie Zama, membru al Asociației Juriștii pentru Drepturile Omului.

În fapt, la data de 27 septembrie 2017 Radio Orhei, conducându-se de prevederile legislației în materie de acces la informație, a solicitat de la Primăria Orhei copiile rapoartelor de activitate pentru anii 2014, 2015 și 2016 ale următoarelor întreprinderi, subordonate autorității publice locale: “Regia Apă-Canal Orhei” S.A., Î.M. “Hotel Codru”, Î.M. “Servicii Locativ-Comunale Orhei”, Î.M. “Achiziții, Comerț și Piețe Orhei”, Î.M. “Orhei Transport”, Î.M. “Centrale și Rețele Termice”, Î.M. “Orhei Proiect”.

La data de 24 octombrie 2017, Radio Orhei a primit răspuns la cererea înaintată, prin care a fost refuzată eliberarea informațiilor solicitate, Primăria Orhei invocând următoarele motive: “Examinând scrisoarea S.C. “Media Sfera” S.R.L. (denumirea Radio Orhei conform certificatului de înregistrare) nr. 02/1-7c-472 din 27.10.2017 prin care solicitați unele informații despre activitatea structurilor subordonate administrației publice locale, Vă comunicăm că informațiile menționate pot fi de accesibilitate limitată, în măsura în care sunt protejate  de art. 2 al Legii cu privire la secretul comercial.”

Hotărârea poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 30 zile de la data pronunțării dispozitivului hotărârii.

Menţionăm că, Judecătoria Orhei a dat dreptate postului Radio Orhei în alte două cauze privind accesul la informaţii de interes public, contra Întreprinderii Municipale Orhei Hotelul “Codru” şi Primăriei Orhei.Radio Orhei a fost reprezentat în instanță de avocatul Vitalie Zama, membru al Asociației Juriștii pentru Drepturile Omului.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Extrage [256.34 KB]